Mi is a henna?

hennaA henna valójában egy gyógynövény (Lawsonia inermis), melynek apró, kerek levelei és bogyószerű magvai vannak. Számos különböző neve és változata ismert. Hívják hennének, al-khannának, al-hennának vagy lawsoniának. Finom, piros, rózsaszín vagy fehér négyszirmú virágja van, jellegzetes, a közepéből hosszan kinyúló bibével. A virágok olaját évszázadok óta használják illatszerként.

A henna eredetileg Egyiptomból származik, jól viseli a száraz, forró éghajlatot. Indiában, Szudánban, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten is termesztik, de legjobban a trópusi klímát szereti. 4-4,5 méteresre is megnőne, valójában 2,5-3 méteres korában kell learatni, évente háromszor.

A növényt két kő között vagy a helyi malomban őrlik porrá. Őrlés előtt növényi olajjal meglocsolják, hogy kíméljék a malmot és csökkentsék a keletkező zöld por mennyiségét. A hennaport lehűlése után légmentesen zárva tárolják, csak így őrzi meg minőségét. A port a végső fázis, a csomagolás előtt még egyszer átszitálják, minél többször teszik ezt meg, annál erősebb lesz a színhatás.

A hennát mint gyógyászati eszköz: Indiában és Észak-Afrikában a hennát bőrbetegségek kezelésére alkalmazzák előszeretettel. Fertőtlenítő és szövetösszehúzó hatása is van, ezért gyakran használják kisebb karcolások ellátására, égési sérülések és ekcéma kezelésére. Ezenkívül pozitív hatást gyakorol húzódásokra, reumás fájdalmakra és ízületi gyulladásokra.

A Henna szellemi minősége

A henna jótékony és gyógyító hatása mellett az egyiptomi kultúrában ismerik a testre felfestett mintákban, szimbólumokban rejlő gyógyító hatalmat. Ez az ember ősi tudásának része, a szimbólumokban, mintákban, geometrikus jelekben rejlő spirituális erő ismerete. A szimbólum szó a görög symballien szó eredetére vezethető vissza, amelynek a jelentése összeilleszt, egybeszerkeszt.
Pontosan ez volt és ma is ez a szimbólumok szerepe: összekötik az embereket a kozmikus fényhálóval, az abban rejlő információkkal és energiával. A test különböző részére felfestett szimbólumok a tudatalatti síkján keresztül rendkívüli energiákat és erőket mozgósíthatnak, ezenfelül információkat közvetíthetnek az univerzumból számunkra.


Henna árak

A minták minden esetben egyediek, méretüket, formájukat tekintve, hiszen a megrendelő igényeihez igazodik. Éppen ezért részletes árlistát nem tudok előre meghatározni, mindössze tájékoztató jelleggel soroltam fel az alábbiakban néhány általános árat. Kisebb mintákat egyéni megbeszélés alapján vállalok, melyekre akciós kupon kedvezmények nem vehetők igénybe.

Részletes nagy minták-

Minták kézre: 5.000.-Ft- 8,000.-Ft
Minták lábra/ női hasra: 6,000.-Ft- 9.000.-Ft
Minták hasra kismamáknak/ férfi hátra: 10,000.-Ft- 15.000.-Ft

Esküvőre:

Hozzon szerencsét a felfestett mintákban rejlő pozitív erő! A henna több mint csupán díszítés, összeköti az embereket a kozmikus fényhálóval, az abban rejlő információkkal és energiával. A test különböző részére felfestett szimbólumok a tudatalatti síkján keresztül rendkívüli energiákat és erőket mozgósíthatnak, ezenfelül információkat közvetíthetnek az univerzumból számunkra.

Árak:

Mindkét kézre: 20.000.-Ft

Mindkét karra: 30.000.-Ft

/Ajánlott az esküvő előtti napon festeni, mivel száradási ideje igénybe vesz 5 órát, majd bőrtípustól függően 2-3 hétig marad fenn./


Munkáim

 

Szaúdi Napok  / MÜPA /

A Szaúdi nagykövetség felkérésére dolgozhattam együtt különböző arab országok tehetséges henna művészeivel, többek között a királyi család hennásával.

Az élmény csodálatos volt, nem csak a szakmai tapasztalat szerzés kapcsán, de emberileg is felemelő érzés volt találkozni az arab világ hihetetlen barátságos, közvetlen és rendkívül szeretetteljes érzésével.

A közönség igen vegyes volt, ami sok lehetőséget adott a beszélgetésre az arab kultúráról, nem csupán saját élményeimet osztottam meg, de számos történetet is volt szerencsém meghallgatni.

Örömmel tölt el, hogy részt vehettem a rendezvényen, bízom benne, hogy lesznek még ilyen jellegű kulturális rendezvények, amik által közelebb kerülhetnek egymáshoz az emberek a művészeten keresztül.

Egyiptomi napok  / Vásárcsarnok /

A Vásárcsarnokban szinte minden hétvégén egy másik kultúrába csöppen az oda látogató. Egyiptom napjain, a Sylviana Art Design is meghívást kapott az egyiptomi követség megbízásából képviseltetni magát, mely remek alkalom volt egy újabb kibontakozásnak:)

Turizmus EXPO minden évben!

Csodálatos kihívás tömegek megismertetése a henna művészetével, kultúrájával. Köszönet az egyiptomi Turisztikai Hivatalnak.

További helyszínek voltak:

  • Europeum
  • Kolumbia, Tuluá
  • Wonderland Szalon
  • Bliss Központ
  • Mia Bella Szalon
  • Kelet Csillaga Kávéház
  • Intimitás Fesztivál
  • Országos Hastánc rendezvények…stb.

 

Galéria munkáimról: