A minőségi intimitásról

Tantra jóga, Tao, és egyiptomi szexuálmágia

   A tömeges ünneplések mellett az intim együttlétnek még erőteljesebb mágikus hatást tulajdonítottak.

   Az ősi indiai eredetű  tantra jóga olyan energetikai gyakorlatokat jelent, aminek – közhiedelemmel ellentétben – jóval több a célja, mint a gyönyör fokozása.

„ A tantra jóga a személyes átalakulás egyik ősi rendszere, mely a szexuális energiákat használja fel a szellemi megvilágosodás eléréshez…A tantra célja a multidimenzionális tudat megtapasztalása.”/Tom Kenyon: Mária Magdolna üzenetei c. könyvéből./

Az ősi Kína taoista filozófiájának középpontjában is az ember belső átalakulása áll. Végső célja a halhatatlanság elérése. A Tao gyakorlásának egyik központi feladata a csí, azaz az univerzális energia begyűjtésére irányul, amivel folyamatosan töltik fel a csí testet.(Általunk étertest, Pránatest, duál, energetikai ikerpár, stb,neveken ismert energiatest – egy korábbi hírlevélben már beszéltünk róla bővebben.) Többféle csí gyűjtési módszert ismertek. A szexuális aktus során úgy gyűjtenek be csít, hogy az orgazmus előtt megállnak pihenni, majd újra kezdik az izgatást. A kielégülés késleltetésével a szerelmeskedők mindketten a felfokozott érzékiség állapotába kerülnek, és ezáltal egy erősen módosult tudatállapotba. Az orgazmus pillanatában a gerincoszlopban található energiacsatornán feláramlik az összegyűjtött csí, és aktiválja a magasabb agyi központokat. Az eredmény: a Teljes Emberi mivoltunk átélése egységben az univerzummal.

Az ősi Egyiptomi mágia középpontjában szintén(!) a halhatatlanság elérése állt. (Honnan vették őseink, hogy halhatatlanná válhatunk? Hiszem, hogy volt ennek a hiedelemnek alapja!) A régi egyiptomiak is mesterei voltak a szex gyakorlásának. A gerincoszlop aljában a köldök mögött lakó energiát szekhemnek hívták. A kiteljesedő szerelmi aktus során (hasonlóan a taoista elképzeléshez) a szekhem végigcsap a dzsed-oszlopon, vagyis a gerincben futó energiapályán és bekapcsolja a tobozmirigyet. Az eredmény szintén a hőn vágyott emelkedett tudatállapot, a szellemi kiteljesedés lesz.

Tehát a szex itt is egy nagyon fontos energiafejlesztő gyakorlat volt, ami a KÁ testet

feltöltötte energiával. Az egyiptomiak úgy hitték bármiféle szellemi továbbfejlődésnek az alapja az energiával feltöltött KÁ.

Posted in Egyéb.