Vajon jelentésük van ujjainknak?

Olvass a tenyérjóslás segítségével, hogy tisztábban láthass:) A kéz nem hazudik:)

A hüvelykujj nagysága tekintetében megállapítható:
a nagy hüvelykujj erős, gyakran intelligens személyiségre utal,
a kis hüvelykujj pedig labilisabb, kevés kitartással bíró személyiségre, aki emellett legtöbbször ösztönösen cselekszik.

Mutatóujj: akinek a mutatóujja hosszabb, mint a gyűrűsujja, hosszú távon nemigen tudja alárendelni magát sem a hivatása területén, sem a magánéletében. A hosszú mutatóujjú ember nagyon büszke a saját maga által megszerzett dolgokra és az elért eredményekre, és ritkán lehet eltéríteni a szándékától. Miután képes megállni a saját lábán, nagyon alkalmas a szakmai önállóságra és vezető funkciókra. Ha a mutatóujj rövidebb, mint a gyűrűsujj, akkor az érintett rendszerint kisebbségi komplexussal küzd. Intelligens, tehetséges embereknek gyakran rövid a mutatóujjuk. Éppen az érzékenységük miatt könnyen megingatható az önbizalmuk és önértékelésük, különösen, ha durva, korlátolt személyiségektől jön a kritika.

A gyűrűsujj a párkapcsolat másik szereplője, a Te szimbóluma. Éppen ezért nagyon ésszerű az utóbbin hordani a jegygyűrűt.
Emellett a gyűrűsujj azt is megmutatja, hogy mennyire képes beleélni magát valaki mások helyzetébe. Ha a gyűrűsujj hosszabb, mint a mutatóujj, és jól formált, akkor tulajdonosa erős empátiával megáldott, könnyen beleképzeli magát mások helyzetébe, különösen figyelmes partnerével.

Középső ujj a felelősségtudat mértéke.Az értelem mellett ez az ujj jelképezi a személyes megbízhatóságot, a komolyságot és mindenekelőtt a megvesztegethetetlen felelősségtudatot. A hiszékenységre hajlamosaknak óvatosnak kell lenniük a rövid középső ujjal rendelkezőkkel szemben, főleg, ha az ujj kúp alakú. Itt hiányzik a belső egyensúly, az állhatatosság, valamint a kitartás.

A kisujj jelentésköre középpontjában mindig a kommunikációs képesség áll, ami egyet jelent a más emberekkel való kapcsolatfelvétellel. A szellem síkján idetartozik az írásbeli és szóbeli gondolatcsere. Az intim, testi-lelki kommunikációt szexualitásnak nevezzük. Az anyag síkján idetartozik az árucsere, amely legtöbbször pénz felhasználásával zajlik. Elálló kisujj: tulajdonosa elszigeteli magát a többiektől, vagy egyszerűen csak kíváncsi arra, hogy mi történik körülötte. Mozgékony kisujj: ha valakinek nagyon mozgékony a kisujja, akkor legtöbbször könnyen az ujja köré csavarja a többieket.

Posted in Egyéb.