A haj energiája!

 

Miért volt mindig is a mániám a hosszú haj? Rengeteg válaszom van rá mára, és ez főleg a férfiakra vonatkozik, hiszen manapság a rövid haj a férfias, holott több ezer évig ez fordítva volt. Márpedig akkor, amikor még a helyükön viselték nemüket, és most már nőiesek rövid hajjal. Fura, ugye?

Az emberi haj, és az arcszőrzet nem csak egy információs út az agyhoz, a haj kifelé is továbbít energiát, mégpedig elektromágneses energiát, amit az agy bocsájt ki a külső környezetbe. Ezt a Kirlian fényképészetben látták először, amikor egy személyt hosszú hajjal fényképeztek, majd a felvétel után a hajat levágták.

Amikor a hajat levágják a befogadás és a továbbítás nagymértékben korlátozva van. Ennek eredménye az eltompultság és érzéketlenség. A haj levágása is közrejátszik, hogy nem vagyunk tudatában a környezeti, ökológiai problémáknak. Ugyancsak egy tényező, hogy érzéketlenné váltunk a baráti és párkapcsolatainkban, továbbá hozzájárul a szexuális frusztrációhoz is.

Következtetés: Miközben a szenvedés enyhítésének megoldása után kutatunk világunkban, ideje lenne már felismerni, hogy a valóságról alkotott legalapvetőbb feltételezéseinkben van a hiba. Lehet, hogy a megoldások nagy része minden reggel ránk tekint, mikor a tükörbe magunkra nézünk?

A hosszú haj erősíti a vitalitást és a meditáiót

 A haj kiegészíti a korona-csakrát. Segiti felvenni a kozmikus energiát. Kiterjeszti az idegrendszert,  mint valamiféle kozmikus csáp, illetve antena. Fontos szerepet játszik a férfiaknál az arszőrzet is,  hatalmas mennyiségű információt juttat az agykéregbe, illetve jeleket, üzeneteket küld a külvilág felé.

A prófétáknak és a mágusoknak is mindig hosszú hajuk és szakálluk volt

Maria Orsic és a Vril Társaság – Maria azt állította, hogy rendkívüli médiumi képességeit a hosszú hajának köszönheti.

Sámson hajának – mint tudjuk az Ószövetségől – különleges természet feletti ereje, illetve jelentősége volt.

Nem utolsó sorban tudjuk hogy Krisztus sem vágatta soha a haját és nem is borotválkozott.

Posted in Egyéb.