Ma este lesz Telihold, tele érzelmi viharokkal, bűbájra fel!

Erős impulzusok

A Telihold a Hold legérettebb, legtökéletesebb formája, mely azt jelzi, hogy elérkezett a bőség, a termékenység, az elengedés és a megvilágosodás ideje. A holdimpulzusok ekkor sokkal erősebbek, mint Újhold idején, mivel áramlásuk akadálytalan a Nap és a Föld között. A Telihold ereje nem csak a bolygónkra, hanem ránk emberekre is sokszorosan hat most néhány napig.

 

Miben segít nekünk a mostani Telihold?

Mivel a Telihold a Rák jegyben köszönt ránk, így az otthonnal, családdal és anyaság témájával hatékonyan tudunk foglalkozni. Az új otthont keresők vagy kisbabára vágyók most a szokásoshoz képest százszoros energiával hathatnak ezekre a területekre lelki munkával. Ugyanakkor az elengedéshez is kedvez most az idő. Mivel elengedni csak a „mostban” lehet, gondolkodás nélkül vegyünk búcsút a számunkra kedvezőtlen élethelyzetektől, személyektől. A szabadság, egyenlőség és egyéniség fejlődése kulcsfogalmak ebben a Telihold periódusban. Ne féljünk megtapasztalni a változásokat, maradjunk mindig pozitívak és engedjünk, hogy a régi minták helyét új élmények vehessék át. Bátran bízzuk magunkat intuíciónkra! Vonjuk ki magunkat a hétköznapi rutinból, meditáljunk! Merüljünk el saját gondolatainkban, végezzünk az elengedésnek megfelelő tisztító szertartást, például fürdővel, illóolajjal, gyertyákkal. Kényeztessük testünket különféle kezelésekkel, masszázsokkal és érdemes a böjtöt vagy a fogyókúrát is ezen a napon elkezdeni.

Spirituális terápiák esetén az előző életek és őseink felkutatása lehet nagyon hatékony. Illetve jóslásra, kártyavetésre különösen alkalmas ez az időszak.

Mire ügyeljünk különösen a mostani Telihold idején?

Január 5-én a Hold a Rák jegyében jár; a Nap pedig a Bakban. A Vízöntőben álló bolygók pedig továbbnehezítik az egyébként is feszültnek ígérkező napot. A hagyományos férfi és a női energiák szembe kerülnek egymással (Nap-Hold oppozíció), ami extra stresszt jelenthet testünkben és lelkünkben egyaránt. A Hold az érzelmeket és a biztonság iránti vágyunkat jelenti, míg a Nap az ego, az akarat és a vágy jelölője. A Rák jegy hatására élesen törhetnek elő korábbi emlékeink a múltból. Erőt vehet rajtunk a pesszimizmus, a bizalmatlanság, vagy akár az anyagi kiszolgáltatottságtól való félelem is. Teliholdkor mindig fokozottan koncentrálunk az „akarom” dolgokra, ami ezúttal az érzékeny holdállásra hatva azonnali érzelmi reakciót vált ki belőlünk. Hiába igyekszünk elfojtani az érzelmeinket és racionális kontroll alá vonni őket, robbanékonyak és idegesek lehetünk a belső feszültségtől. Egymásnak feszül a Rák energia szentimentalitása és a Bak rideg valóságlátása. Az a kérdés, hogy el tudjuk-e engedni a szélsőségeket és megtaláljuk-e a saját reformjainkat, saját középutunkat.

Gondolatainkat mindenképp próbáljuk meg pozitív irányba terelni, mivel a meg nem emésztett problémák most akár fizikai szinten, mint például gyomorfájás, reflux is megnyilvánulhatnak.

 

Bűbájok Telihold idejére

Írjuk össze egy papíron, hogy mitől szeretnénk megszabadulni. Ne gondolkozzunk túl sokat, inkább vezesse tollunkat az intuíció. Elegendő, ha szavakat írunk össze, mint például: túlsúly, hátfájás, türelmetlenség, irigység, anyagiak miatti aggodalmaskodás, XY-hoz való ragaszkodás stb.

Ha készen vagyunk, akkor pedig semmisítsük meg ezt a listát! A legjobb ha elégetjük, de földbe is temethetjük, vagy egyszerűen tépjük szét és dobjuk ki. Ez a rituálé sokat fog segíteni abban, hogy valóban kitakarítsuk, felszabadítsuk lelkünket a nyomasztó gondok alól.

 

Akik az elengedés után szeretnének még többet tenni kívánságaik beteljesüléséért, végezhetnek egy kis varázslatot gyertyával is a szerelemért, termékenységért, fizikai képességekért, illetve a döntéshozás elősegítéséhez. Egy kisebb gyertyába (lehetőleg fehér színűbe) karcoljuk bele a kívánságunkat. Keressünk magunknak egy csendes sarkot otthon, ahol elvégezhetjük a szertartást. Ideális, ha erről a helyről rálátunk a Teliholdra. Gyújtsunk egy füstölőt, és esetleg vegyünk magunkhoz holdkövet (holdkő ékszert), vagy tegyük kis kabaláinkat is a gyertya köré, majd gyújtsuk meg a gyertyát is. Gondoljunk erősen kívánságunkra és mondogassuk (vagy írjuk le újra és újra), míg a gyertyánk le nem ég.

Mindvégig nagyon ügyeljünk a tűzveszélyességre!

 

Ennél a Teliholdnál is maradjatok minél kiegyensúlyozottabbak és legyetek bűbájosak! :)

Forrás: teunneped.hu

Posted in Egyéb.