Milyen is a valóságban egy arab milliomos feleségének lenni?

Az alábbi cikk a valóságot mutatja be, de ne feledjük, minden egyes történet más és más.

Volt szerencsém összeismerkedni egy magyar nővel, aki ugyan sok honfitársához hasonlóan arab férfit választott élete párjának, de az Ő története nem mondható hétköznapinak.

Hosszas egyeztetés után engedélyezett nekem egy interjút Magdi. Elhúzta a fátylat erre a kis időre, hogy betekintést engedjen egy olyan világba, amit sokan nem értenek, ahol a szigorú vallási szabályok miatt a viselkedési és öltözködési normák rendkívül konzervatívak, különösen a nők számára. Magdi feladva eddigi életét úgy döntött, hogy bátraké a szerencse alapon, feleségül megy egy Szaúd-Arábia sejkhez, akinek Ő lesz a harmadik neje. További érdekességekről Magdi fog Nektek mesélni…

Hol ismerkedtetek meg?

www.muslima.com – on ismerkedtünk meg, ami egy társkereső oldal muszlimoknak.

Felvetted a muzulmán vallást?

A muszlim vallást 19 éves koromban felvettem. Egy könyvből ismertem meg a vallást és ennek hatására elhatároztam, hogy muszlim leszek. El is kezdtem járni a budai mecsetbe, ott ismerkedtem meg az exemmel, aki akkor fél évet Magyarországon tartózkodott. Ő algériai származású, de Franciaországban nőtt fel és francia állampolgár is. Ő hozott ki Franciaországba 2001 január 21-én.

Mesélj egy kicsit arról, hogy hogyan néz ki egy napod?

Franciaországban dolgozom egy McDonalds-ban. A napom változó, hogy hogyan néz ki, ugyanis a McDonald’s-ban minden nap más időpontokban vagyunk beosztva. Például a legtöbbször úgy dogozom, hogy pár órát délben, utána hazamegyek és visszamegyek dolgozni este. Azért van így, mert délután kicsi a forgalom és kevesebb emberre van szükség. Ilyenkor délután otthon főzök és takarítok, a délelőttöm pedig a sportolás jegyében telik. A szobámban vannak gépek, de a Ramadan idején inkább csak pihentem. A napi öt ima és az étkezések rendszeresek a mindennapjaimban.

Ha dolgozol, akkor hogyan oldod meg a napi öt imát?

Egy török lánnyal szoktunk imádkozni az öltözőben.

Milyen ruhákban mutatkozol Franciaországban és mit kell majd viselned, ha Szaúd-Arábiában fogsz élni a férjeddel?

Általában nadrágban, hosszú felsőrészben és kendőben járok. A munkahelyemen a mekis ruhát hordom, otthon pedig kicsinosítom magam. Mint már említettem, nem szerettem volna Szaúd-Arábiába költözni, de rábeszélt arra, hogy nekem mellette a helyem.  Akkor mondtam neki, hogy majd szeretnék magamnak ott munkahelyet keresni, de erre nemlegest választ kaptam.

Szaúdiban azt szeretné, hogy így öltözzek az utcán. (fénykép) Több hasonló váltásruhát kaptam tőle.

 

 

„Próféta! Mondd a feleségeidnek, a leányaidnak és a hívők feleségeinek, hogy borítsák az orcájukra köntösük egy részét! Így érhető el leginkább az, hogy elismertessenek és ne zaklattassanak.”

(Korán, 33:59)

Milyen nyelven kommunikáltok egymással?

Vannak közöttünk nyelvi nehézségek, mert én franciául és oroszul beszélek, a férjem viszont angolul és arabul. Az angol és az arab nyelvet Ő kezdte el nekem tanítani, így ezen a két nyelven kommunikálunk egymással

Mi a férjed foglalkozása és milyen anyagi körülmények között él/éltek?

A férjem olajjal üzletel és nem tudom, hogy mennyi pénze van, mert soha nem kérdeztem meg tőle. Annyit tudok csak, hogy nagyon gazdag. Én havi 1000 euro-ért dolgozom, ami az itteni viszonylatokhoz képest alacsony fizetésnek számít.

Az arab férfiak arról „hírhedtek”, hogy rettentően féltékeny természettel rendelkeznek, amit nem sok olyan nő bír ép ésszel elviselni, aki nem arab származású. Te hogyan kezeled az ebből adódó helyzeteket? Vagy nálatok teljes az összhang ezen a téren?

Nekem az első férjem is arab volt. Ő rettenetesen féltékeny természetű volt. Nem mehettem ki a lakásból, férfiakra, nőkre egyaránt féltékeny volt. Néha azt kívántam, hogy bárcsak lenne még mellettem egy másik felesége is, így amíg vele foglalkozna, addig nekem nyugtom lenne tőle. Ezt fel is vetettem neki, de Ő kötötte az ebet a karóhoz, hogy neki csak én kellek. 9 éve váltunk el. Amikor megmondtam neki, hogy újra férjhez megyek, sírt.

Azt mondta, hogy fohászkodik, hogy nekem jó legyen. A mostani férjemen is látom, hogy nagyon féltékeny, de visszatartja magát, viszont megengedte, hogy továbbra is dolgozhatok, amíg Franciaországban lakom.

A Facebook sem zavarja, de ha kiteszek magamról egy fényképet, akkor megkér, hogy azt vegyem le. Ő is rendelkezik Facebook profillal. Vannak nő ismerősei, úgyhogy gondolom a továbbiakban sem fog szólni nekem amiatt, hogy a portál regisztrált tagja vagyok.

Mikor lesz a hivatalos esküvő?

A vallási esküvőt már megcsináltuk Párizsban július 2-án, de a hivatalosra még várni kell, ugyanis én külföldi vagyok. A “hálált” a Grand Hôtel du Palais RoyaI – ban csináltuk, ami vallásilag teljesen szabályos. Ez egy nagyon híres hotel, 690 euro volt egy éjszára, de két ilyen szobát foglalt le, mert az esküvő előtti éjszaka a kisfiammal aludtam. A párom hozott egy házassági formanyomtatványt Szaúd-Arábiából. Mivel Ő sejk és házasságkötéssel is foglalkozik, így hozzá tud jutni. Az iszlám szerint előírt szertartást megtartottuk a hotelben egy kis csapat muszlimmal és a fiammal. Utána kitöltöttük a házassági szerződést. A férjemnek engedélyt kell kérnie Szaúdiban a külügyminisztériumtól,  ha külföldi nőt akar feleségül venni. Reméljük, hogy megkapja! Franciaországban volt velem három hétig ezután, de legközelebb csak októberben találkozunk, ami túl sokára lesz szerintem. Az esküvőn nem csináltunk semmi különlegességet, mert Ramadan volt, és a hivatalosat se nagyon fogjuk megünnepelni. A volt férjemmel is így csináltuk, zene és tánc sem volt, csak kajáltunk szűk családi körben. Megmondom őszintén, hogy semmiféle felhajtásra nem vágyom.

 

Az iszlám tanításai szerint csak akkor vehet magához a férfi újabb feleséget, ha képes minden feleségének és minden gyermekének egyforma ellátást és szeretetet adni. Ha jól tudom, akkor a férjednek több felesége is van rajtad kívül. Te, mint európai nő, hogyan viseled azt, hogy a harmadik neje leszel? Nincs benned féltékenység?

Igen, kötelessége minden feleségének ugyanolyan ellátást biztosítania. Azt mondta, hogy nagy házai vannak bejárónőkkel, de erről csak később szereztem tudomást, mert nem mondta meg az elején. Egyébként a szaúdiak között is vannak szegényebbek, és én egy bérelt lakással is simán beérném, mert nincsenek nagyobb anyagi igényeim. Rajtam kívül van még neki két felesége. Egy szaúdi és egy amerikai.

Az első felesége a szaúdi származású nő, aki most 61 éves. Róla annyit tudok, hogy évekig sírt, amikor a férjünk úgy döntött, hogy újranősül. Azt nem tudom, hogy hogyan érintette egy harmadik feleség gondolata, de a férjemet sem szoktam kérdezgetni. Ha magától elmond valamit, akkor meghallgatom.

A második felesége az amerikai nő, akiről csak annyit tudok, hogy 25 éve házasok és 55 éves. Ő sok boldogságot kívánt nekünk, de a férjünk szerint csak mondani akart valami szépet, lesz még hiszti emiatt. Én ígéretet tettem neki, hogyha lesz egy negyedik felesége, akkor tőlem is számíthat hisztikre, de magától megígérte, hogy negyedik már nem lesz. Most vagyok 37 éves és bizony… Egy nálam fiatalabb nőre én is nagyon féltékeny lennék, bár 10 éve az a mániám, hogy állandóan diétázom, sportolok, hogy minél fiatalabbnak nézzek ki. A két feleségére azért annyira nem vagyok féltékeny, csak egy kicsi. A férjem elmondása szerint már nem kívánják úgy a szexet a koruk miatt sem. Szegény első neje cukorbeteg, levágták az egyik lábát, de a párom nem hagyta faképnél, viszont újranősült. A második feleségétől született egy autista gyermek, Ő pedig arra fordítja az összes energiáját. Az autista fia most 19 éves.

Tulajdonképpen egy nagyon rendes férfi, hogy nem hagyta el őket. Én megértem, hogy neki is szüksége van egy olyan feleségre, akivel csak a felhőtlen boldogság van és nem utolsó sorban szerelmi életet tud élni.

 Különben a férjem édesapjának 4 felesége volt. Az édesanyjának az első házasságából született két gyermeke és megözvegyült. 30 éves volt, amikor újra férjhez ment a párom édesapjához, aki akkor volt 80 éves, és gyorsan összehoztak 7 gyermeket.  Az én férjemnek összesen 15 gyermeke van. 9 lány és 6 fiú. A legidősebb 38 éves, a legfiatalabb pedig 15.

Ismered a férjed családját?

A családját nem ismerem még, csak annyit tudok, hogy láttak rólam fényképet és nekem is mutatott pár családtagról fotót a párom.

Sok olyan esetről hallottunk már, hogy a leendő férj a legjobb oldalát mutatta meg a nőnek, amíg udvarolt neki. Az esküvő és a férfi hazájába költözés után 180 fokos fordulatot vett az addig kedves, szeretetreméltó férfi. Egy teljesen más arcát mutatta meg… az igazit… a „félelmetest”. Nincs benned aggodalom?

Eredetileg azt kértem tőle, hogy hadd maradhassak Franciaországban és így találkozgassunk, de most mégis elmennék vele, mert nagyon aranyos. Ha sikerül elintézni a papírokat, akkor megyek vele Szaúdiba. Van bennem egy kicsi félsz, amit mondtam is neki, de megígérte, hogy nem fog megváltozni és mindig ilyen kedves lesz majd velem. Majd meglátjuk.

Van egy kisfiad. Ő hogyan viszonyul ehhez az egészhez? A kisfiad is költözik veled? 

A fiam 13 éves és az apja is arab. Ő inkább a 27 év korkülönbség miatt akadt ki, de már elfogadta. A volt férjemmel csak 4 év volt közöttünk. A fiam, mivel az apja már elhagyta Franciaországot, lehet, hogy velem jön. Ő jobban szeretne maradni, mert itt vannak a barátai és a rokonai. Még nem dőlt el, hogy mi legyen a gyerekkel. Megkértem, hogy beszélje meg az apukájával, hogy mi legyen, de ezt még nem tette meg. Különben meg már 13 éves, és a papírok beszerzése akár évekig is eltarthat… Ha egyáltalán megkapjuk.

Ha a volt férjed nem engedi, hogy a gyermeketek Veled tartson Szaúdiba, akkor mi történik?

Akkor vegye magához Ő a fiúnkat, de szerintem megengedné, mert Ő Chilében lakik és ott nem olyan jók a körülmények. A legnagyobb kérdés az, hogy eltudjuk-e intézni a tartózkodási engedélyt.

Szeretnél még gyermeket szülni?

Igen.

Néha nem érzed úgy, hogy belecsöppentél egy olyan világba, melyről eddig csak könyvekben lehetett olvasni?

Amikor 19 évesen muszlim lettem, akkor úgy éreztem, hogy egy mesevilágba csöppentem. 23 évesen ismertem meg a volt férjemet és azonnal össze is házasodtunk, de nem sokkal utána felébredtem… már nem tűnt mesevilágnak a dolog.

Mi változott meg az esküvőtök után?

Nem nagyon akarom Őt kitárgyalni a háta mögött. Ő tulajdonképpen jó ember, és egy angyal ahhoz képest, amit az itt mesélnek nekem egyes nők az arab párjukról. A stílusával nem voltam kibékülve, nem tetszett, ahogy hozzám szólt, és az ágyban sem jöttünk ki egymással. Néha elég udvariatlan volt, amit én nehezen tűrök. Mivel az ágyban sem illettünk össze, így nem is nagyon kötődtem hozzá. Ami az esküvő után megváltozott az a stílusa, meg ugye akkor derült ki az is, hogy az ágyban nem passzolunk össze.(Az Iszlám ösztönzi a muszlimokat a házasságra, és tiltja a férfiak és nők házasság előtti kapcsolatát.) Lehet, hogy én is megbántottam a férfiúi büszkeségét. Vártam bő egy évet arra, hogy talán összecsiszolódunk, de utána elkezdtem reklamálni, panaszkodni, hogy ez így nem jó nekem. Soha nem értettem azokat a nőket, akik megjátsszák magukat az ágyban, engem egyszerűen feldühít, ha nem jó a szex. Elkezdtem neki mondogatni, hogy gyúrja ki magát, mert nekem az izmos palik tetszenek.

Volt arra példa, hogy a volt férjed bántalmazott?

Még nem, remélem, hogy akkor sem fog, ha kimegyek hozzá. Ja, hogy a volt férjem? Ő sem, de vele néha olyan érzésem volt, hogyha Algériában lennénk, akkor agyon verne.

A férfi enyhén megverheti feleségét, ha 1. nem úgy ékesíti magát, ahogy ő elvárja; 2. nem hajlandó szexuális kapcsolatra, és nincs erre törvény adta kifogása; 3. nem hajlandó megfürdeni az imához való megtisztulás céljából; 4. a férje engedélye nélkül külföldre utazik.

(A Hadith Miskat al-Maszabit angol nyelvű fordításához fűzött lábjegyzet)

Ha úgy érzed, hogy nem felhőtlen boldogságban éltél, akkor miért mész újra férjhez egy arab férfihoz? Nagy valószínűséggel egy ugyanolyan mentalitású lesz a párod.

Közben jobban kiismertem az arabokat, nem mindegyik egyforma ám. Már tapasztaltabb vagyok és érettebb, tudom, hogy mi a fontos nekem.

A családod hogyan fogadta a döntésedet?

A családommal nem nagyon tartunk össze, de az egyik néném néha megemlíti nekem a telefonban, hogy ne menjek ki Szaúdiba. Ennyi. A gyerekkorom nem telt jól. Egyik rokonommal sincs akkora kötődésem.

Azok a könyvek, melyek arról szólnak, hogy egy európai nő miken ment / megy keresztül egy arab férfi mellett, megjárták a poklok-poklát… Gondolok itt például a Lányom nélkül soha című bestsellerre… Ezek sem tántoríthatnak el?

A lányom nélkül sohában a nő egy alattomos, hazug perszóna. A könyvben is, amit ugye Ő maga írt, mást sem csinált, csak mindenbe belekötött, hazudozott és manipulálta azt a szegény kislányt. Arra a könyvre, ami nyilván szemenszedett hazugság, nem adok.

Nem félsz attól, hogyha hivatalosan is a felesége leszel, és kiköltözöl hozzá…Tegyük fel nem tudsz majd hazajönni, ha szeretnél? 

De félek…

forrás: cafeblog

 

Posted in Egyéb.