Rendelj hastáncost a saját bulidra és táncolj te is!

Hogy miért pont ez a tánc? Légy akár nő vagy férfi, ebből a táncból csak hasznod lehet!

A Sylviana Art kizárólag versenygyőztes táncosokat közvetít, nincs mese, itt minőség van:)

 

Egy arab mondás szerint a hastánc az, amikor a világ a nő csípőjében ringatózik.

Lebegő selyemkendők és -szoknyák, csípőn és bokán himbálódzó ékszerek és mindenfelé selymesen csillogó női testek.Flitteres és hímzett bársony- és selyemszoknyák suhogtak… már a ruhák mívessége, aprólékos kidolgozása is sokat sejtetnek, nem is beszélve a csillámporos fedetlen testek látványáról. Amint azonban valaki táncba kezd, az “olcsó” külsőségek másodlagossá válnak: a mozgás, a báj, a ritmus elvonja a néző figyelmét; a csípő és a mell rengése a fellépő mimikája, mosolya kerül középpontba. Az, hogy kinek milyen az alakja, alkata korántsem lényeges. Sőt, a testesebb, “pocakosabb” lányok ringása olykor még erotikusabb lehet. Ezt egyszerűen bárki kipróbálhatja!

A hastánc eredete

A hastánc ősi időkből származik és valószínűleg Egyiptomból ered. Az ókori Rómában a hastánc puszta erotikus bemutató, később szexuális tettre ösztönző tánc volt. A törökök a 16. század elején ismerték meg a hastáncot, amit a török háremekben eszközként használták arra, hogy a háremhölgyek elnyerjék uruk jóindulatát. A hastánc az arab világban még mai is szerves része a mindennapi életnek. A táncosnők megítélése azonban ma sem egyértelmű. Bármennyire csábosak és elragadóak tánc közben, feleségként nem szívesen választják őket.

Test és lélek

Nyugat-Európában – főleg Németországban és Skandináviában -, valamint az Egyesült Államokban a hastánc éppúgy tömegsportnak számít, mint mondjuk, az aerobic vagy a jogging. Fantasztikusan fejleszti a hát tartóizmait, a combot és persze a hasat is. Ennek némileg ellentmondanak a keleti táncosnők telt idomai, ők azonban szándékosan növesztik a hasukat, hogy legyen mit rezegtetni. Ha szükséges, akár olvasztott vajat is isznak, hogy nőjön a hájuk. Ami egyébként a keleti ízlés szerint egyben a bájuk is.

A hastánc népszerűségének másik oka, hogy karbantartja a lelket is. Erősíti az önbizalmat, ráadásul jó hatással van a szerelmi életre. A szultáni udvarokban eredetileg vágykeltésre alkalmazták a hastánc művésznőit. Az ő dolguk volt hangulatba hozni az uralkodót, hogy aztán az megfelelően teljesítsen az éppen soros feleségnél. Gazdag családok pedig az esküvők utáni vacsorára hívtak hastáncosokat. Ez jelentette a szexuális felvilágosítást az ifjú párnak nászéjszaka előtt. Idővel az oktató jelleg lekopott a táncról, mára maradt a művészet.
Nem elhanyagolható a hastáncnak köszönhető pszichológiai hatás sem. Alapvetően erotikus táncról van szó, a has- és a csípőmozdulatok helyreállítják a szexuális energiát, növelik a libidót, és nem utolsó sorban hatásos fegyver lehet a csábításban.

Hastánc, mint egészséges testmozgás

A hastáncról azt tartják, hogy a legegészségesebb testmozgások egyike! Ezért is fedezi fel magának egyre több nő ezt a ?sportot”. De miért olyan egészséges? A válasz egyszerű: az izmok és az inak gyöngéden, harmonikusan mozognak. A hastáncban semmilyen durva, kellemetlen mozdulat nem szerepel. A ritmikus mozgás fejleszti a has-, a hát- és a lábizmokat. Közben a felesleges zsírszövet gyorsan leépül. Még orvosok is ajánlják, jó hatással van a csontokra és az ízületekre.
A gyönge pontokon erősíti a szervezetet. Különösen azoknak jó, akik egyensúlyi zavarokkal küzdenek. Puha, lágy, de széles mozdulatai harmonikusan fejlesztik az egyensúlyérzéket. A térdfájósak legyenek óvatosak, csak alapos bemelegítés után kezdjenek hozzá.

Posted in Egyéb.